Geen plastic meer maar bamboe

Elk jaar eindigen er miljarden plastic tandenborstels in de oceanen. Helaas weet onze natuur ook niet hoe dit giftige goedje afgebroken moet worden, daardoor blijft het voor altijd bestaan. Bamboe is het snelst groeiende gewas ter wereld en neemt sneller CO2 op dan bomen. Als het goed wordt onderhouden en jaarlijks wordt geoogst kan het zelfs meer CO2 opnemen dan snelgroeiende bomen. Bamboe is dus een duurzaam, klimaatbestendig materiaal. En volledig afbreekbaar!

Antibacterieel

Bamboe heeft natuurlijke antibacteriële stoffen in de vezels, waardoor het een goed materiaal is om te gebruiken voor persoonlijke producten als tandenborstels.

Onze tandenborstels zijn lekker simpel voor een eerlijke prijs. Geen trillende kop of super haren die in tegengestelde richting staan. Hij doet gewoon wat hij moet doen: hij poetst. En hij poetst goed. Daarnaast hebben we de greep dun gemaakt zodat er zo min mogelijk materiaal wordt gebruikt.

Maar met alleen een bamboe tandenborstel en borstelcase zijn we er niet, vonden wij. Wij hebben naast onze producten ook gekeken naar het productieproces. En we willen het verzenden zo ecologisch mogelijk laten verlopen.

Hoe we dit doen? Zo!

– Wij kopen onze producten in bij een CE gecertificeerd bedrijf met een duurzaam productieproces. Dit bedrijf is gevestigd in een van de grootste bamboe regio’s in de wereld waardoor minder transport nodig is
– Wij kopen grootschalig in en proberen de producten met zo min mogelijke milieubelasting op ons adres te krijgen.
– Onze verpakkingen en drukwerk zijn zoveel mogelijk van gerecyclede materialen.
– Wij leveren niet binnen 24 uur maar hebben 2 vaste levermomenten per week en proberen zo te bundelen.
– Wij berekenen geen verzendkosten maar hanteren wel een minimale besteding van 15,- omdat wij willen voorkomen dat er een bezorger gaat rijden voor 1 product.

Sociale impact

Wanneer we meer producten gaan aanbieden willen we ons bedrijf ook socialer maken door voor iedere verkochte borstel iets terug te geven aan de maatschappij. Onze wens is een combinatie tussen kinderen/jongeren en een betere wereld. Want zij zijn toch de toekomst. Maar elke suggestie is welkom.

Heb je hiervoor ideeën? Wij horen ze graag van je.

We hopen dat ons verhaal en ons product je bevalt. Én dat je ook deze simpele aanpassing met grote impact maakt in je leven, door duurzaam te poetsen.

We hopen je als klant te mogen verwelkomen!

Martijn en Monique