Wij hebben een stukje bamboe bos gekocht

Boom Boom Bamboo compenseert CO2 uitstoot door de aankoop van een stukje bamboe bos in Oeganda. Met de aankoop van onze producten compenseer jij dus met ons mee. En daar zijn wij, en hopelijk jij, enorm blij mee!

Opwarming van de Aarde

Al je dagelijkse activiteiten stoten broeikasgassen uit. Je eten, je vervoer, de verwarming van je huis, douchen, tv kijken, kleding kopen, jouw levensstijl heeft invloed op de ontwikkeling van deze gassen. De uitstoot van broeikasgassen wordt meestal uitgedrukt in het aantal kilo’s CO2.

CO2 komt in de atmosfeer terecht en veroorzaakt daarmee een stijging van de temperatuur op Aarde. Deze opwarming van de Aarde vormt een bedreiging voor al het leven op Aarde. De eerste stap in de strijd tegen de opwarming van de Aarde is om je CO2 uitstoot zoveel mogelijk te verminderen.

Bomen, bamboe en oceanen doen dienst als CO2 reservoir, waar CO2 wordt opgeslagen, in plaats van uitgestoten in de atmosfeer. Door het planten van bamboe dragen wij dus direct bij aan de filtering van CO2 uit de lucht en de strijd tegen de opwarming van de Aarde.

Natuurlijke opslagplaats

Bamboe is een natuurlijke opslagplaats voor CO2: een ruimte waar de CO2 die wij dagelijks uitstoten verzameld en bewaard wordt. Bamboe groeit ontzettend snel, waardoor het een aantrekkelijke optie voor CO2-compensatie is. Bamboe groeit tot wel 121 centimeter per dag, afhankelijk van de soort die geplant wordt (er zijn meer dan 1000 bamboe-varianten).

Gemiddeld genomen kan elke vierkante meter bamboe 267,2 kilo opnemen. Zo kun je dus met bijvoorbeeld 5 vierkante meter maar liefst 1.336 kilo CO2 compenseren.

Bron: bamboovillageuganda.com/nl